O meni

Moja fotografija
Ko sem spoznala samo sebe v Njem, sem se prepoznala v tebi. Sem kronistka, ki spremlja in opisuje naše življenje v Njem in z Njim. Dogodki, ki so opisani v mojih dnevnikih so doživljanje sveta, ki ga opazujem iz notranjosti Njega. Zapisujem naše dojemanje in doživljanje okolice ter Njegove misli, v katere sem vtkana tudi sama. Zapisujem kar je resnično in kar je vzporedno z resnico. Nekateri dogodki so popolnoma izmišljeni ljubezenski, drugi resnično zločinski, tretji prijetno nasilni, vse skupaj pa s pridihom erotike prepletam v neskončnost. Z Njegovo pomočjo pletem dramo. Ne verjamem v absolutno resnico. Za mene obstaja več resnic. Jaz zapisujem. On to živi.

sobota, 4. avgust 2012

Najdeno v Njem: Orgazmična slovenščina

Ko ti postane del beseda NŠČI, nova beseda, ki se kot šum, zvok izgovorjave, usede v ušesa in postane prav tako pomemben kot njen pomen.

Če se človek vpraša kakšen jezik je slovenščina in pomene besed obravnava sekundarno, primarno pa postavi  njeno fonetiko, hitro ugotovi kako polna je le-ta.

Poglejmo najprej samo besedo SLOVENŠČINA. Izgovorimo počasi in naglas, da slišimo kje se nam ob šumnikih ˝zašumni˝ jezik:   s l o v  NŠČI  n a. Izgovorimo naglas :  »NŠČI«.
Kako se vam sliši?,: » NŠČI ».  Kot kako pozabljeno ime ali pa še bolje neodkrito ime.

NŠČI, bi bil lahko narcis , hemafroditskega izvora, mešanih narodov, ki so obstajali še predno so se razdelili na takšna kot jih poznamo danes.

Lahko rečeš na glas : LJUBEZEN. Črkovne zveze kot so LJUB – POLJUB – kako polno se slišijo. Izgovorimo naglas : » LJUBEZEN – LJUB – POLJUB.«

Mislim da ga ni francoskega poljuba, ki bi presegel besedo POLJUB. Kako polno se sliši. Izgovorite ponovno POLJUB opazujte svoje ustnice, počasni premik jezika v ustni votlini, kako se nežno ob odprtju ustnic v smeri poljuba dotakne najprej zgornje dlesni sprednjega dela votline in nato še spodnjih ter mehko, obleži na toplem slinastem sluzu, prav tam kjer tako rad počiva.

… POLJUB – LJUBIM TE – LJ – LJUB…

Kako polno, prav vidim tiste ustnice in skriti jeziček, ki s svojo konico narahlo udari ob zgornjo in nato še ob spodnjo dlesen, mehko od ustne sluzi.

… POLJUB – LJUBIM TE …

Kaj vam dela vaš jeziček. Opazujte ga.

IZGINJAJOČE - NASTAJAJOČE

JOČE – NAST – GINJA … sliši se tako lepo. Beseda sliši – IŠI. Kot bi ˝šiške iške˝ se premikale naokrog in vam skozi prostor prišepetavale na uho šiš , iš , čši , sinši , šni , …

»Pa kdo si je izmislil tak jezik? Najverjetneje nekdo, ki mu je bilo ime Nšči.«

A čutite metulje v sebi tisto mehkobo krilc, ko vam narahlo dvignejo vaše telo od znotraj medtem ko pozorno poslušate fonetično izgovorjavo Slovenščine.

METULJ – ULJ , KRILCA – LCA  -   LLCA.

Če tu človek ne doživlja notranjega orgazma, (ko te zaščemi tam v prsnem košu, točno tam jih začutiš).

To ni orgazem, ki ga večina doživlja ob pogledu predvsem ob dotiku nekoga ali nečesa in s ponavljajočim se izmeničnim ritmom dotikanja nekoga ali nečesa, ki je del nas.

Govorim vam o poslušanju in opazovanju besed, o opazovanju SLOVENŠČINE – VENŠČINE – ŠČI – ŠČ – ČI.

Od tu dalje naj vas beseda LJUBEZEN spomni na POLNOST (zanimivo tudi ta beseda slišno in po zgoraj navedenem sistemu opazovanja izgovorjave besede izraža prav to kar pomeni).



-------------- Georgette Homme ---------------

Ni komentarjev:

Objavite komentar