O meni

Moja fotografija
Ko sem spoznala samo sebe v Njem, sem se prepoznala v tebi. Sem kronistka, ki spremlja in opisuje naše življenje v Njem in z Njim. Dogodki, ki so opisani v mojih dnevnikih so doživljanje sveta, ki ga opazujem iz notranjosti Njega. Zapisujem naše dojemanje in doživljanje okolice ter Njegove misli, v katere sem vtkana tudi sama. Zapisujem kar je resnično in kar je vzporedno z resnico. Nekateri dogodki so popolnoma izmišljeni ljubezenski, drugi resnično zločinski, tretji prijetno nasilni, vse skupaj pa s pridihom erotike prepletam v neskončnost. Z Njegovo pomočjo pletem dramo. Ne verjamem v absolutno resnico. Za mene obstaja več resnic. Jaz zapisujem. On to živi.

četrtek, 19. december 2013

Kot revolucija VII. del

˝ Danes imate čas, danes je trenutek, ko lahko stresete to deželo, ko se bo zaradi vas zatresel sam najvišji triglavi ponos, narod moj, danes naj bo v vaših glavah samo en stavek: Za to deželo, za naše otroke in za nas. Za boljšo socialno prihodnost! In ne pozabite, vsak preživeli je riziko za nadaljno gnitje države.

Obdobje v katerem živimo: nezaupanje, strah pred lastno senco, nespoštovanje dela drugega, čas drugega, osebnosti kot posameznika in hkrati dela skupnosti. Neplačevanje opravljenega dela, izkoriščanje, nagrajevanje tistih, ki si to niso zaslužili, kraja, korupcija, mobing, delovna depresija, revščina, dumping, zlorabljanje, nadlegovanje, nizke plače, 99%, 1%, izrabljanje, zapravljanje, obremenjevanje, življenje na robu, goljufanje, trpljenje, trpinčenje, živčnost, hitrost, spontanost, instant učenje, pokojninske rezerve, zdravstvo, šolstvo, brez svetle prihodnosti, brezup, kreativno nategovanje, … vsako sranje prenašamo samo, da imamo mir, posamezniki se drkajo med sabo, ko bi morali skrbeti za skupno dobro in ne samo in venomer zase. Javnost – narod, pa kot da ne dojemate, enkrat ste na eni strani, drugič na drugi, nikoli pa ne na svoji, ker se nihče ne ukvarja z vašimi željami, temveč vsi z željami vladajoče skupine, lahko bi rekel posameznika vladajoče skupine. Sicer so pa tako vsi tam zgoraj povezani. Zajebavajo se med sabo in tako mečejo pesek v oči narodu, da nekaj počnejo, v bistvu si pa samo podaljšujejo rok trajanja, da lahko polnijo svoje žepe in žepe bližnjih sorodnikov in kvazi prijateljev, s katerimi se držijo za jajca in vlečejo, da slučajno ne bi komu padlo na pamet na glas povedati kako vse skupaj deluje. Pa saj ne potrebujemo nikogar, da bo še kaj povedal. Tako pogumni so postali, da to delajo čisto odkrito, pri tem pa se vam smejijo, še to ne, v bistvu jim je vseeno za vas. V bistvu jih boli kurac za vas. Ste raja, ki je samo toliko pomembna, da da glas in plača davke. Kje boste dobili kaj zase, jim ni mar. Samo, daj, daj, daj, če nimaš bodo pa že kaj našli, če ne gre drugače se bodo lotili pa vašega dostojanstva. Tisto malo, kar imate vam bodo še vzeli. Zakaj, ker je to njihova pravica, ker jim to pripada. Da, tako razmišljajo tam zgoraj in nič drugače. Neplačevanje, korupcija, vsi smo del tega, tako daleč je, da nam ne preostane drugega. Poštenost, obstaja samo še za lepo govoričenje. Junak si, če jih čim več nategneš brez posledic. Posledic ni, ker so odgovorni med seboj povezani, ker ščitijo drug drugega.  Nihče nič ne ukrene. Oklepamo se tistega malo čudovitega sveta, ki se ga še spomnimo, živimo ga zdavnaj več ne.˝





...................... se nadaljuje!

07. 11. 2013
-------------- Georgette Homme ---------------

Ni komentarjev:

Objavite komentar